Despre noi

Punem pasiune în tot ce facem, creăm parteneriate durabile și de încredere, avem experiență și rezultate cuantificabile, ne implicăm și ne dorim ca tu să reușești.

Serviciile noastre se customizează în funcție de cerințele partenerilor noștri din dorința de a răspunde cât mai eficient și profesionist tuturor cerințelor.

Despre Corina Neagu, fondator DARE:

M-am născut într-o zi frumoasă de iarnă, pe 18 februarie 1976, sub semnul unei zodii norocoase, zic eu. Era cât pe ce să mă nasc în troleibuz, dar mama a ajuns cu bine la maternitate. Sunt absolventă de Drept, am iubit legea și corectitudinea de mica, fiind crescută în acest spirit de doi părinți minunați, tata cadru militar, iar mama inginer. M-am specializat în legislația muncii, m-am acreditat international în HR la Chartered Institute of Personnel Development din Marea Britanie.

În ultimii 20 ani am acoperit toate ariile HR-ului, de la administrare personal, compensații & beneficii, cultură organizațională, bugetare, consultanță în legislația muncii, până la recrutare, training, coaching, dezvoltare organizațională, consiliere în carieră, talent management și nu în ultimul rând am scris zeci de articole apărute în publicații scrise sau online etc.

Sunt foarte pasionată de oameni, interesată de noutate, îmi plac provocările şi nu imi place rutina. Mă regăsesc în tot ce este frumos și bun și îmi place să iau un proiect de la zero și să-l văd cum creşte. Sunt prin definiție un formator, de aceea pentru mine este natural să fiu alături de oameni și să îi susțin să evolueze, chiar dacă acest proces presupune un efort și ieșirea din zona de confort.

Scriu despre carieră, resurse umane, viață, iubire, dezvoltare personală, oameni, experiențe, copii…

Momentul zilei pe care îl prefer este dimineaţa, pentru că primesc îmbrăţişările fetelor mele. Oamenii spun despre mine că sunt o optimista incurabilă, creativă, profesionistă în ceea ce fac, exigentă. Cred în educaţie, oameni, sport, învăţare continuă, inventivitate, creativitate, tehnologie, bunătate, ajutor necondiţionat, dorinţa de a fi din ce în ce mai bună în tot ce fac, iubire. Mă inspiră oamenii, muzica, familia, diverse momente ale zilei, o cafea bună, o discuţie cu prieteni dragi. Mă motivează familia, rezultatele muncii mele, recunoaşterea venită din partea oamenilor care îmi spun că am reuşit să le schimb, într-un fel sau altul, în bine, ceva din viață.

Mă fascinează ambiţia oamenilor de a-şi depăşi limitele şi de a-şi împlini dorinţele şi visele, bunătatea, demnitatea. Dezvoltarea personală este esenţială, în condiţiile în care educaţia este singura care ne rămâne atunci când pierdem totul. Niciun efort nu e prea mare când e vorba de a învăţa lucruri noi şi de a-i învăţa pe alţii. Cartea mea preferată este „Agonie & Extaz” – scrisă de Irving Stone (mi-a rămas în minte fraza „Doamne, fă să doresc întotdeauna puţin mai mult decât pot realiza.”)

Cea mai importantă lecţie de viaţă primită a fost …oh, de-ar fi fost doar una….am învăţat de la şefi cum să fiu şi cum să nu fiu, am învăţat din dezamăgiri să-mi setez corect aşteptările, am învăţat să iau unii oameni aşa cum sunt, am învăţat şi învăţ de la fetele mele zilnic câte ceva, am învăţat că cei mai buni prieteni îţi sunt cei care nu te abandonează la greu, am învăţat să am încredere în mine, în visele mele şi în ceea ce ştiu şi am, şi am învăţat că nimic în viaţă nu este întâmplător.

Sunt speaker la diverse evenimente și scriu pentru diverse publicații online, iar de aproape 6 ani livrez programe de dezvoltare organizațională în Asia. 

Recomandarea cea mai importantă pe care o dau fetelor mele și în general tinerilor este să nu le fie teamă să fie diferiți sau să-şi dorească alte lucruri, să nu se supună spiritului de turmă doar de dragul apartenenţei, să citească, să-şi cultive pasiunile, să aibă încredere în ei și să nu renunțe niciodată la visul lor, să muncească să și-l îndeplinească.

Despre Corina in cifre

  • Licențiată în Drept și Certificată Chartered Institute of Personnel Development UK în “International Practice in HR”. Peste 20 de ani de experiență, în corporații mari și foarte mari, de la poziții de junior la Director departament și membru în Board; peste 10 ani în sfera Resurselor Umane , consultant în carieră, trainer & mentor, jurist specializat în legislația muncii.
  • Peste 1000 de oameni recrutați pentru companiile în cadrul cărora am lucrat sau cu care am colaborat.
  • Peste 500 de zile de training livrate în România și Asia (Singapore, Doha, Dubai, Manilla, Bangkok, Kuala Lumpur).
  • Peste 500 de oameni orientați în carieră.
  • Peste 10 ani experiență în design și livrare de programe de training și dezvoltare organizațională.
  • Peste 10 ani experiență în management de HR, creare de echipe, reprezentare în bord și în proiecte de anvergură la nivel național și internațional.
  • Peste 10 ani ca mentor, speaker și autor pentru diverse publicații scrise sau online – Rentrop & Straton, Business Days, HR Summit, Întâlniri de Networking, Bune practici în HR, Școala de HR, Universitatea Alternativă, Revista Cariere, HR Manager, LearningNetwork.ro, Avocat.net, Catchy.ro, Femeiinafaceri.ro, Smartandhappychild.ro, Ziare.com, Angajatorulmeu.ro, Sportescu.ro, LinkedIn.com etc.
  • Autor “Despre oameni & experienţe” publicată în 2013.
  • Promotor al educației alternative și sportului – apariții media Fresh Refresh – Realitatea TV, Recrutat în Timișoara – Digi24, Antena 3 etc.
  • Mamă a două fete și Fondator al companiei DARE – Development Advice & Resources care își orienteaza programele către descoperirea și utilizarea eficientă a potențialului uman, către orientarea în carieră, către dezvoltarea personală și profesională a copiilor, tinerilor și adulților și către educație prin sport.
Cu ce te putem ajuta?

Contactează-ne telefonic la
+40 743 057 050 sau trimite-ne un mesaj prin formularul online.

“Orice companie interesată să aibă cel mai loial, profesionist și de încredere Director de Resurse Umane ar trebui să se oprească la Corina.”

Raul
Online Multichannel Consultant

Vrei sa ne povestesti despre planurile tale indraznete de HR? Hai sa ne intalnim!